Тернополянам розповіли, як зробити житло сучасним та просторим

Завдяки сучасному плануванню невелику за площею квартиру можна зробити набагато комфортнішою та більш просторою. Йдеться про квартири-студії, у яких в одному приміщенні об’єднані кілька кімнат. Про переваги такого дизайнерського рішення розповів директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла.

При створенні такого інтер’єру стіну між кухнею і вітальнею повністю або частково зносять, а для відділення однієї функціональної зони від іншої пропонують різні варіанти: встановлення перегородок, розсувних ширм, скляних бар’єрів, застосування різного кольору шпалер, підлоги тощо.

— Зараз функціонує така тенденція, що навіть з класичних квартир намагаються робити варіанти студійних квартир, адже тоді більш раціонально використовується площа житла, — каже Андрій Матла.

Найбільша перевага таких квартир полягає у тому, що завдяки студійному плануванню в тій самій загальній площі житла можна отримати більші об’єми кімнат.

Андрій Матла каже, що зараз люди більш раціонально ставляться до своїх коштів та до площі, яку вони можуть собі дозволити і тому намагаються більш раціонально та ефективно використовувати ту площу, яку вони мають, не обмежуючи себе в об’ємі чи площі кожної із кімнат.

— Функціонально це житло більш раціонально використовується: якщо прийшли гості, не потрібно виходити з кухні, обходити через коридор та заходити у вітальню, щоб подати страву до столу, — додає тернополянин.

Ще однією вагомою перевагою студійних квартир є економія коштів при ремонті, адже чим менше стін – тим менше й витрат. Вартість ремонту в студійній квартирі при однаковій площі буде дешевшою, ніж в класичному варіанті.

Квартири-студії стають все більш популярними серед тернополян. Директор будівельної компанії «Матла» розповідає, що його фірма дає можливість людині втілити свої бажання.

— Наприклад, людина обирає для себе квартиру в процесі будівництва. Якщо мешканці хочуть зробити якісь зміни та удосконалення — вони спілкуються з архітектором, який пропонує для них декілька варіантів, враховуючи їх побажання, — каже Андрій Матла.

В сучасних багатоповерхівках компанії «Матла» є квартири із різною площею, наприклад, 50, 60, 70, 100 квадратів. Пан Андрій розповідає, що в будь-якій площі можна зробити певну кількість кімнат — класичних чи студійних.

— Є типові варіанти, які реалізовують згідно проекту. Але побажання людини безумовно можна реалізувати, — додає Андрій Матла.

Зазначимо, що будівельна компанія «Матла» уже не перший рік споруджує у Тернополі житлові комплекси нового зразка. Теплі стіни, підземний паркінг, великий та сучасний дитячий майданчик, місця для відпочинку та прогулянок, – все це чекає власників квартир у новобудовах європейського зразка.


Читайте також:

У Тернополі щасливі власники отримали ключі від своїх квартир в сучасній новобудові

Будівельна компанія "Матла" розпочала будівництво ще одної сучасної багатоповерхівки

Чи реально купити квартиру за 14 тисяч доларів?

Як зробити житло сучасним та просторим, або що таке студійна квартира

Теплий дім, або як тернополянам економити взимку




Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також