У Тернополі презентували ресурс, який може замінити школярам підручники з історії України. Фото

Сьогодні, 9 жовтня, у Тернополі представили інтерактивну карту історії України. Ресурс може стати альтернативою підручникам з історії України.

Як стверджує керівник компанії MagneticOne Володимир Подубівський, інтерактивна карта — це сайт, де кожен зможе зайти та прочитати про історію краю та історичні об'єкти. 


— Цей ресурс створений не тільки для школярів, а й для людей, які цікавляться історією України. Головна цільова аудиторія проекту — школярі, які готуються до ЗНО. Ми також намагалися прописати сайт так, щоб він був цікавий не лише школярам, а й людям які цікавляться історією держави. Карта містить багато цікавих фактів з історії, які часом не потрапляють до підручників, — зазначив керівник компанії MagneticOne Володимир Подубівський.

Головна особливість ресурсу — наявність інтерактивних карт, які додатково мультимедійні та мультимасштабні. Завдяки картам школярі зможуть отримувати просторові відомості про історичні об'єкти.

Окрім того, сайт містить інформацію про відомих людей, які прославили певне місто, чи селище в Україні.

Також, як повідомив Володимир Подубівський, до організації та створення долучилися кваліфіковані історики та фахівці, зокрема Юрій Свідерський та Володимир Окаринський.

Додамо, що інтерактивну карту історії України можна знайти на сайті Центру моніторингу якості освіти.

Читайте також: Тернопільщина, як на долоні : розробники презентували унікальну туристичну карту області. Фото



Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також