Тернопільщина, як на долоні : розробники презентували унікальну туристичну карту області. Фото

У Тернополі презентували унікальну інтерактивну туристичну карту області. Зараз вона функціонує тільки в тестовому режимі, але вже найближчими днями її планують запустити повноцінно.


Як повідомив керівник компанії MagneticOne Володимир Подубівський, на порталі вже є 105-ть культурних об'єктів.

— Карта розроблена за американською формою і це дозволяє їй бути по-справжньому унікальною. Сьогодні на карті розташовано 105-ть об'єктів. Всі вони розбиті по категоріях. Зокрема позначені палаци, ратуші, замки. Також центральні пам'ятки, ботанічні сади, дендропарки, гори водоспади, музеї. Для кращої орієнтації в просторі карта розбита по районах Тернопільської області, повідомив розробник інтерактивної карти Володимир Подубівський.

Зайшовши на ресурс кожен турист зможе знати інформацію про той, чи інший об'єкт. Головна особливість інтерактивної карти — мультимовність, тобто її можна переглянути різними мовами.

— Мультимовна карта -  це новинка для Тернопільської області. Як працює мультимовність. Ти просто натискаєш на об'єкт, який знаходиться на карті й можеш прочитати про нього, як рідною українською так і англійською, російською, польською мовами. В майбутньому ми також плануємо додати китайську мову. До тексту про об'єкт додані також фотографії та вигляд тієї, чи іншої історичної пам'ятки з супутника, — зауважив Володимир Подубівський.

Наразі пошук у карті є обмеженим, але найближчим часом розробники обіцяють поповнити її новими об'єктами та додати комерційні структури. Зокрема заклади харчування та відпочинку.

Зараз карта функціонує тільки в тестовому режимі, але вже найближчими днями її планують запустити повноцінно. Також Володимир Подубівський розповів, що з часом буде створено і мобільний додаток, який допоможе туристам завантажити інформацію з Play Market на будь-який телефон.

Додамо, що раніше вже була створена карта Тернопільської області, яка функціонує на туристичному порталі.




Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також