Сергій Притула розповів, чи дивиться Кубок світу

Українці, які поїхали на Кубок світу 2018 у Росію чи дивляться його по телевізору, виправдовуються, що спорт поза політикою.

Чому це не так, розповів український шоумен Сергій Притула у Facebook.

"Забагато лементу в стрічці щодо футболу. Дивитись чи не дивитись футбол? Мені якось по-барабану, дивитесь ви ЧС-2018 в Рашці чи ні. Ваш вибір. У мене в френдах був один дуже хороший чоловік, якого я поважав як професіонала. Він поїхав на футбол. З френдів видалив.


Але є величезна когорта людей з мого оточення, які футбік дивляться. Діло панське. Я не дивлюсь. Хтось дивиться. У кожного своя доля і свій шлях широкий…

Єдине, що мене харить з аргументів, які наводять любителі трансляцій з РФ, - це "спорт поза політикою". Ви серйозно?! Хто вам цю х*рню у вушко прошепотів? Відколи це спорт поза політикою?! Може вам згадати, як позаполітично 50 з гаком країн бойкотували Олімпіаду 1980-го в Москві ?! Оскільки в 1979-му Союз ввів війська в Афган? А через чотири роки всі країни соцтабору дружно бойкотували ОІ в Лос-Анджелесі?! То спорт поза політикою?! А війна між Сальвадором і Гондурасом у 1969-му через невихід однієї з країн на ЧС-1970 - з пальця висмоктана? А те, що вище керівництво ФІФА вилетіло у відставку, тому що деякі тоталітарні лідери не шкодували хабарів на те, щоб ці видатні футбольні ігрища відбувалися в їхніх країнах - це що? Не політика?

А міняти мельдонієву сечу в лабораторіях, щоб твоя країна була в топі - це не політика? Просто комусь та ж сеча вдарила по мізках або все ж комусь хотілося, щоб країна була над усіма? А відсторонення збірної ПАР від Олімпійських ігор через політику апартеїду - це що? Не політика? А накачані допінгом атлети з НДР, які повинні показати перевагу соціалізму в протистоянні зі спортсменами з капіталістичної ФРН - це не політика?!

А заголовок в російській спортивній газеті, напередодні протистояння збірних України та Росії, "Бей, Хохлов, спасай Росію" - це просто вдала спекуляція на прізвищі футболіста або все ж підтримка настроїв традиційно імперського ставлення до "меншого брата" в тамтешньому суспільстві?

Спорт і політика - завжди йдуть лікоть-в-лікоть! Спорт - це і є політика! Тому знайдіть якусь іншу аргументацію! Її я, можливо, зможу зрозуміти".



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також