Відомий тернополянин присвятив пісню Василеві Сліпаку-"Міфу" і всім загиблим на Сході

Відомий тернополянин Олег Вітвіцький презентував нову пісню. Автор присвятив її загиблому Василю Сліпаку.

Нещодавно у Тернополі була прем'єра фільму "МІФ". Автори розповіли історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим іменем та унікальним голосом.

Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш ніж достатньо, як для людини творчої професії.

Але Василь вирішив залишити сцену та кар'єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь «МІФ» Сліпак загинув від кулі снайпера.

Коли фільм привезли до Тернополя, він зібрав аншлаг. Олег Вітвіцький також прийшов на прем'єру фільм. Після перегляду пан Олег кілька ночей виношував ідею з написанням пісні.

"Вони, ці слова, кілька днів, після перегляду однойменного фільму Леоніда Кантера та Івана Яснія, не полишали мене. А згодом, в одну ніч переросли у пісню… Терпку, надривну, але звитяжну… Про Конкістадора… Чомусь, саме в такому образі гордого завойовника і воїна уявлявся мені Василь",  ділиться Олег Вітвіцький.

В одному зі своїх останніх інтерв’ю Василь Сліпак розповів, що мріяв заспівати «Ще не вмерла…» на залізничному вокзалі Дніпра о шостій ранку, після війни. Пан Олег точно знає, що смерть його була ненамарною. І він ще точно здійснить мрію великого оперного співака, який поклав життя за Україну.

Нагадаємо, що пан Олег вже не вперше презентує свою творчість. Нещодвано він записав пісню "Не стріляйте у Володимира", заступившись за погляди В'ятровича. 




Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також