Кубик-рубик за хвилину: в Тернополі провели змагання зі speedcubing. Відео

Тернополянка тамара Вощило збирає кубик Рубика за 1 хвилину та 4 секунди. Це найкращий результат дівчини, який вона показала на змаганнях зі швидкісного розв'язання цієї головоломки. Такий захід у Тернополі провели вперше. Пройшов він вчора в "Центрі науки".

— Своє знайомство з кубиком Рубика я почала 4 місяці тому. І ось мені вдолося побувати на цих змананнях, мій найкращий результат на змаганнях 1.04 хв, дуже дякую своєму другові Stepan Makar за те, що він розказав, що таке цікаве дійсво буде проводитися у нас в Тернополі. А також дякую Дімі Демяненку, який, не зважаючи на свій День Народження, провів весь день на змаганнях. Ах, точно, і дякую чудовому оператору, який відняв це дійство, Ви найкращі. Це був один з найкращих днів, я побачила, що є до чого рости, — розповіла Тамара Вощило. 

Участь у змаганнях взяли юні "спідкубери" з Тернополя. кажуть, що ця забавка добре розвиває і моторику рук, і "тренує мозок".

До речі, Тамара Вощило — юна винахідниця, яка спроектувала рукавичку, що озвучує мову жестів.

Довідка: 

Кубик Рубика — механічна головоломка, яку винайшов 1974 року угорський скульптор, винахідник Ерньо Рубік.Спершу він називався «Магічний куб», але у 1980 році компанія Ideal Toys перейменували головоломку за іменем винахідника. Зараз в світі продано понад 300 000 000 екземплярів іграшки.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також