"Встиг постригтися налисо й навіть оселедець збрив", — призовник з Байковець

Сьогодні урочисто провели першу команду осіннього призову до війська. З Тернопільського обласного військового комісаріату до армії відправили 45 юнаків.

За словами військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату полковника Леоніда Нечепорука, служитимуть хлопці, яким виповнилося двадцять років. Відправляють до сухопутних військ, високо мобільних десантних і Національної гвардії України. Частина буде у Львівській та Житомирській областях і в Запоріжжі.

Павло з Байковець також сьогодні їде служити. Хлопець закінчив Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну. Проводять до армії Павла одинадцятеро – мама, бабуся, хресна, молодша сестричка, дівчина та друзі. Мама призовника Люба розповідає, що разом збираються завжди, коли потрібна підтримка. Сина, відправляти на службу, як і кожна мама, каже, не сильно хоче. Але це його обов’язок.

У пані Люби є ще найстарший син, навчається він у Тернопільській вищій духовній семінарії, і дочка Іванка. Їй зараз вісім, також проводить старшого брата Павла. Друзі кажуть хай іде служити, тим паче він сам виявив бажання. Бабуся внука до армії відправляти не хоче.

– Зараз не такий час настав. У липні йому тільки двадцять було. Недавно принесли повістку, я б ще й сказала, що вдома немає, але ні, сам вийшов, і підписався. Раніше мав іти достроково в президентські війська. Що зробиш, усі не втечуть, не заховаються,  зізнається бабуся.

Вчора ще й Фейсбук нагадав про статтю Павліка з його фотографією, каже хресна. На руці у нього вибитий тризуб, на голові оселедець. Ще декілька років тому він давав коментар, що захищатиме Україну, бо любить Батьківщину. А тут проходитиме військову службу. Вже встиг постригтися налисо й оселедець, який був його гордістю, збрив.

– Кажуть, що страшно. Думаю, нічого страшного не буде, потрібно відслужити. Боятися не треба. Через півтори року повернуся додому. Все буде добре,  каже Павло.

Нагадаємо, з Тернопільщини на службу відправлять близько трьохсот осіб, переважна більшість служитиме в Західній Україні.



Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також