Стартував осінній призов — 21 тисяча призовників викликатиметься комісією

Вчора стартував осінній призов на строкову військову службу. З Тернопільщини на службу відправлять 300 осіб, переважна більшість служитиме в Західній Україні.

Призову підлягають особи чоловічої статі від 18 до 27 років, які придатні за станом здоров'я і не мають права на відстрочку та звільнення від військової служби.

У районах призовні комісії уже розпочали роботу. За результатами якої призовники можуть бути прийняті на строкову військову службу, можуть отримати відстрочку за сімейними обставинами, за станом здоров'я, задля продовження освіти або продовження трудової професійної освіти. Виклику комісії підлягає 21 тисяча призовників, з яких триста відправлять на службу.

– Перша відправка до війська планується на десяте жовтня. Усі військовослужбовці строкової служби до виконання завдань в зоні проведення АТО не залучаються. Тому не варто боятися, а відповідально віднестися до виконання військового обов’язку, прибути за викликом до військових комісаріатів. Ті призовники, які не отримали повістки зобов’язані на десятий день самостійно прибути й проходити комісію. Інакше військові комісаріати організовуватимуть проведення розшукових заходів,  розповів військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату полковник Леонід Нечепорук.

Начальник відділу комплектування та призову до військової служби заступник військового комісара Петро Сирко зазначав, що з першого жовтня зміна військового обліку призовників забороняється. Переїжджати з районів не мають права за винятком переїзду в інше місце проживання, роботи чи навчання. За призовниками, які працюють зберігатиметься робоче місце на весь період проходження служби. Призовникам при відправці до військової частини виплачується дворазовий прожитковий мінімум.

Визначено й перелік тих, наголошує Леонід Нечепорук, хто взагалі звільняється від призову. Це громадяни України, які визнані за станом здоров’я непридатними до військової служби, які до дня відправлення на строкову військову службу досягли 27-річного віку, призовники, батько або мати, рідний брат або сестра, яких загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби. Призовники, які до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах, які були засуджені за вчинення злочинів до позбавлення волі, обмеження волі й не звільненні від відбування покарання, які після закінчення вищих навчальних закладів надали військові звання офіцерського складу.



Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також