Наслідок резонансної події у Тернополі: Архієпископа Мстислава відправляють на перевиховання до монастиря

Очільника однієї з найбільших єпархій Української автокефальної православної церкви архієпископа Тернопільського і Подільського Мстислава позбавляють права керувати та відправляють на перевиховання до монастиря.

Про це повідомили на сайті ТСН. Так вирішило церковне керівництво після скандалу через поширений у ЗМІ відеозапис, но якому зафіксували, як архієрей та священики відпочивають в клубі, пиячать  та затівають бійку.

На відео, яке датоване 27 вересням, видно, як розважається і танцює з дівчатами один із найвпливовіших ієрархів Української автокефальної православної церкви архієпископ Мстислав.

- Мені боляче за моїх співбратів, що вони собі це дозволяють. Я хотів би за дії священнослужителів попросити вибачення у всього віруючого українського народу, – прокоментував події Предстоятель УАПЦ Митрополит Макарій.

ТСН зазначає, що відсторонення фігурантів скандалу від пастирських обов'язків і священного служіння може бути тільки початком санкцій, котрі розглянуть за підсумками роботи спеціально створеної комісії. Результати представлять на розгляд керівництва УАПЦ не раніше, ніж через місяць.


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також