З кінця квітня в Україні діють нові Правила проведення лабораторних випробувань молочних продуктів на агропродовольчих ринках. Про це повідомили на сайті Держпродспоживслужби.
Тепер на агропродовольчих ринках молочні продукти повинні продаватися за наявності таких документів:
- ветеринарний або ідентифікаційний документ, що засвідчує ветеринарно-санітарне та епізоотичне благополуччя господарства з виробництва молока щодо заразних хвороб і стан здоров’я тварини. У документі повинні бути зазначені дата та результат дослідження тварини на субклінічний мастит, дата щеплення проти сибірки, дослідження на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз та інші захворювання;
- експертний висновок із результатами лабораторних досліджень сирого молока або виготовлених із нього молочних продуктів, виданий лабораторією, яка розміщена на агропродовольчому ринку.
Зазначені Правила допоможуть удосконалити систему контролю за безпечністю молочної продукції на агропродовольчому ринку, а отже забезпечити здоров’я споживачів.