Поліцейські Тернопільщини, нагадують людям про правила благоустрою

Правоохоронці посилюють заходи з попередження правопорушень у сфері охорони навколишнього середовища. Особлива увага приділяється засміченню парків, лісосмуг та водоймищ. Про це повідомили на сайті поліції Тернопільської області.

"Поліцейські закликають людей дотримуватися правил благоустрою та нагадують, що знищення або пошкодження рослин передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність", - йдеться у повідомленні поліції.

Основні види відповідальності за недотримання правил благоустрою та шкоду довкіллю:

  • ст. 246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання чи збут лісу). Санкція статті передбачає - від штрафу до сімох років позбавлення волі;
  • ст. 242 КК України (порушення правил охорони водних об'єктів). Санкція статті передбачає - від штрафу до п'ятьох років позбавлення волі;
  • ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів: самовільне спалювання сухої та іншої рослинності, викидання сміття у непередбачених для цього місцях, миття чи обслуговування транспортних засобів біля водойм). Санкція статті передбачає - штраф від 340 до 1700 гривень.

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також