На Тернопільщині четверо чоловіків займалися незаконним видобутком піску (відео)

У Чортківському районі організатор злочинної групи, яка без документів видобувала корисні копалини орендував ділянку для ведення бізнесу, проте безпосереднє видобування піску здійснював без дозвільних документів на суміжних земельних площах, які перебувають у комунальній власності. Про це повідомили на сайті поліції Тернопільської області.

"Як виявили правоохоронці, 58-річний житель Тернопільської області організував діяльність злочинної групи з метою незаконного видобування корисних копалин, залучивши до справи свого сина та двох водіїв спецтехніки. Для прикриття своєї діяльності організатор схеми оформив себе як фізичну особу-підприємця, після чого отримав дозвіл на видобування корисних копалин. Він орендував ділянку для ведення бізнесу, проте видобування піску здійснював без дозвільних документів на суміжних земельних площах, які перебувають у державній власності",  йдеться у повідомленні поліції.

Здобутий пісок чоловіки відвантажували на майданчики з продажу будівельних матеріалів та реалізовували фізичним та юридичним особам на території регіону.

У жовтні минулого року під час обшуків за адресами перебування фізичних та юридичних осіб, місцями проживання підозрюваних та їхніх автомобілях вилучили:

  • службову документацію;
  • печатки;
  • спецтехніку;
  • гроші. 

У ході проведення інженерно-екологічної експертизи встановлено, що зловмисники незаконно видобули 35,5 м³ піску, чим завдали державі збитків на понад 40 мільйонів гривень.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора чотирьом фігурантам повідомлено підозру за ст. 240 КК України (порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у значному розмірі - вчинені організованою групою). Караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.



Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також