На Тернопільщині затримали чоловіка, який сприяв в отриманні посвідчення водія

На Тернопільщині затримали та повідомили про підозру 57-річного місцевого мешканця, який за 12 тисяч гривень пообіцяв двом особам допомогти зі здачею практичного іспиту з водіння та отримати посвідчення водія. Про це повідомили на сторінці Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону у фейсбуці.
"За даними слідства, у Кременці на махінаціях з водійськими посвідченнями попався колишній співробітник ДАІ. Колишній міліціонер вирішив підзаробити та взявся на громадських засадах допомагати слухачам місцевої автошколи отримувати водійські посвідчення. Він обіцяв скористатися начебто зв’язками у сервісному центрі МВС, щоб ті успішно склали практичні іспити з водіння. Своє «сприяння» в отриманні водійського посвідчення він оцінив у 12 тисяч гривень. Затримали підозрюваного під час одержання половини від обумовленої суми. Решту він отримав у вигляді авансу напередодні", — йдеться у повідомленні прокуратури.
У зв'язку з цим, Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону повідомила про підозру 57-річного колишнього співробітника ДАІ за ч. 3 ст. 369-2 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Наразі йому обрано запобіжний захід, встановлюється причетність до злочину інших осіб.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також