Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру

Причетному до організації вибухів у Тернополі в листопаді 2023 року,  повідомили про підозру у вимаганні 250 тисяч євро та погрозі вбивством близьких родичів у 2020 році. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

"За даними слідства, на початку березня 2020 року до поліції звернулася тернополянка й повідомила, що невідомі особи прикріпили гранату до воріт будинку її батьків й погрожували їй та родичам вбивством. Також потерпіла впродовж березня-квітня 2020 року отримувала смс-повідомлення з незнайомих номерів телефонів з вимогою заплатити 250 тисяч євро за безпеку родини. А в травні біля приміщення, яке належить брату потерпілої, охоронець виявив саморобний вибуховий пристрій з корпусом бойової осколкової ручної гранати Ф-1",  йдеться у повідомленні прокуратури.

Під час досудового розслідування кримінального провадження про вибухи біля будинку та підриви авто, які відбувалися вже у листопаді 2023 року, правоохоронці виявили причетність одного з підозрюваних до погроз і вимагання у тернополянки 250 тисяч євро у 2020 році.

"Як писали раніше, 9 листопада 2023 року невідомий встановив на асфальтне покриття неподалік будинку потерпілого у Тернополі вибуховий пристрій і підірвав його. Цієї ж ночі здетонувала вибухівка, встановлена ним на капоті автомобіля марк «Porsche Cayenne», що належить невістці потерпілого. Спільник підривника, надіслав у месенджер «Viber» смс-повідомлення, у якому вимагав 85 000 доларів та погрожував убивством потерпілого",  йдеться у прокуратурі.

У звязку з цим,прокурори Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру тернополянину у вимаганні передачі чужого майна, з погрозою вбивства та насильства над близькими родичами потерпілої, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України), а також в умисному пошкодженні чужого майна, шляхом вибуху, незаконному поводженні з вибуховими речовинами (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі підозрюваний у злочинах знаходиться під вартою.



Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також