На Тернопільщині, на території заповідника невідомі вирубали понад 100 дерев

На території Мельнице-Подільської громади, у межах РЛП «Дністровський каньйон» невідомі незаконно вирубали 106 дерев та засмітили землі заповідної зони чим завдали шкоди довкіллю на понад 806 тисяч гривень. Про подію інспекцію повідомив житель громади. Про це повідомили на сторінці Державної екологічної інспекції Тернопільської області у фейсбуці.

"Працівники Держінспекції, під час розгляду звернення, виявили на території колишнього колгоспного лісу, який на даний час перебуває у землях запасу територіальної громади, незаконну рубку 106-ти дерев, а також засмічення земель лісового фонду побутовими відходами. Загальна сума заподіяної шкоди природно-заповідному об’єкту становить 806 225 гривень. За матеріалами проведеного обстеження Інспекція звернулася до поліції задля внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та встановлення винних осіб", — йдеться у повідомленні Інспекції.

Відповідно до вимог ст. 107 Лісового кодексу України - шкода, заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс.



Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також