Інспектори Тернопільської митниці користувались службовим становищем для розмитнення товарів

У зловживанні службовим становищем прокуратура підозрює двох інспекторів Тернопільської митниці. Через дії посадовців до державного бюджету не надійшло майже два мільйона гривень. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що два співробітники Тернопільської митниці, користуючись службовим становищем, незаконно застосували преференції при розмитненні оптичних приладів, хоча такі предмети підлягали митному оформленню на загальних підставах. Митники діяли в інтересах одного з товариств, яке неодноразово ввозило схожі товари в Україну. Внаслідок цього заподіяно збитків державному бюджету на загальну суму майже два мільйона гривень, у вигляді несплати обов’язкових митних платежів під час ввезення юридичною особою товарів на територію України",  йдеться у повідомленні прокуратури.

У звязку з вище наведеним, Тернопільська обласна прокуратура повідомила про підозру двом інспекторам відділу митного оформлення митного посту «Тернопіль» Тернопільської митниці у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Підозрюваних відсторонено від займаних посад та обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також