На Тернопільщині, через дії посадовця комунального підприємства забруднено річку

На Тернопільщині посадовець комунального підприємства отримав підозру у порушенні правил охорони вод. Ч ерез регулярні скиди зворотніх вод підприємством забруднено річку Іква, чим завдано значної шкоди довкіллю. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

"За даними слідства, підозрюваний упродовж 2021 року, перебуваючи на посаді головного інженера комунального підприємства, допустив скиди підприємства з перевищенням допустимих норм зворотних вод у річку Іква. Через забруднення річки довкіллю заподіяно збитків на понад 660 тисяч гривень",  йдеться у повідомленні прокуратури.

У зв'язку з цим, прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру посадовій особі комунального підприємства у порушенні правил охорони вод (ч. 1 ст. 242 КК України). Також прокурори подали до суду позов в інтересах держави про стягнення з відповідача понад 660 тисяч гривень шкоди, заподіяної порушенням вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також