На Тернопільщині, у сервісному центрі МВС ліквідували корупційну схему

Прокуратура підозрює в отриманні хабара за перереєстрацію автомобіля адміністраторку територіального сервісного центру та експерта МВС України. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що адміністраторка територіального сервісного центру та експерт МВС України, за попередньою домовленістю між собою, вимагали та одержали від місцевого жителя неправомірну вигоду в сумі 2000 гривень за безперешкодне проведене перереєстрації автомобіля марки «BMW» та 200 доларів за позитивне вирішення питань, пов’язаних з перереєстрацією даного автомобіля",  йдеться у повідомленні прокуратури.

Правохоронці затримали експерта відразу після одержання ним хабара для себе та для адміністраторки.

Під процесуальним керівництвом Чортківської окружної прокуратури спільникам вже повідомлено про підозру за двома статтями кримінального законодавства: 

  • ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 4 ст. 368-4 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання експертом, який провадить професійну діяльність, неправомірної вигоди за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих йому повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 5 ст. 27.КК України (співучасть у злочині).

Суд обрав їм запобіжні заходи у виді домашнього арешту. За інкримінованими статтями КК України передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.



Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також