Україна отримала «Оскара» за документальний фільм «20 днів у Маріуполі»

У ніч з 10 на 11 березня у США відбулась церемонія нагородження найпрестижнішої кінопремії «Оскар». Вперше в історії, Україна отримала нагороду, у номінації «Найкращий документальний фільм» Мстислава Чернова під назвою «20 днів у Маріуполі». Про це повідомили на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики у фейсбуці.

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» створили члени команди Associated Press, які стали останніми міжнародними журналістами в майже окупованому росіянами Маріуполі. 

"Я вдячний. Але, напевно, я буду першим режисером на цій сцені, який би хотів не робити цей фільм. Хотів би обміняти це на те, щоб Росія ніколи не напала на Україну, ніколи не окупувала наші міста, ніколи не вбивала десятки тисяч моїх співвітчизників-українців", — сказав Мстислав Чернов під час отримання нагороди. 

Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василиса Степаненко продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також