У Львові прооперували 3-місячного малюка з Тернопільщини у якого був дефект губи

У Львівській лікарні «Охматдит», американські лікарі спільно з українськими, 3-місячному малюку з Тернопільщини виправили складну розщілину губи. Про це повідомили на сторінці Центру дитячої медицини Лікарні "Охматдит" у фейсбуці.

"Михайлик з Тернопільщини восьма дитина у сім'ї, народився малюк із складним незрощенням губи, піднебіння і ясен. Батько хлопчика військовослужбовець. А мама хлопчика шукаючи ефективного лікування звернулася по допомогу до нашого шпиталю. Львівський «Охматдит» їй радили фахівці з Тернополя. Наші лікарі майже з самого народження вчили маму хлопчика правильно годувати малюка, клеїти спеціальні тейпи, щоб підготувати тканини до операції і доглядати за ротиком",  йдеться у повідомленні лікарні.

Маленького пацієнта прооперувала філадельфійська команда хірургів, яка зараз перебуває у Львові разом з львівськими фахівцями. А саме провідна американська спеціалістка з розщілин, щелепно-лицева хірургиня з Children’s Hospital of Philadelphia зі своєю командою.

"Разом з львівськими колегами вони зробили малюку складну операцію, у перший етап якої входить виправлення губи, далі хірурги планують закрити дефекти піднебіння і ясен. Щоб малюк вчився розмовляти, йому треба виправити дефект піднебіння, тоді хлопчик зможе опанувати звуки", — йдеться у дописі.

Михайлик стартував у нове життя, він сміється на весь коридор, наче й не було складного втручання.
"Наш Михайлик дуже багато сміється, особливо коли до нього хтось говорить. Двоє менших діток проводять з ним багато часу, щось йому розказують і у відповідь він голосно сміється, вони добре розуміють одне одного. Вдома синочок регоче на всю хату, а в лікарні Михайлик сміявся навіть коли йому брали кров з вени", - каже мама малюка.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також