На Тернопільщині засудили жінку, яка виправдовувала напад РФ на Україну

Жителька Почаєва, яка виправдовувала напад Російської Федерації на Україну та закликала підтримувати російських окупантів, отримала п'ять років позбавлення волі. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

"Прокурор довів у суді, що мешканка Почаєва через створений нею акаунт у фейсбуці на ім’я та прізвище її чоловіка, у березні-квітні 2022 року неодноразово розповсюджувала в інтернеті матеріали про виправдовування нападу РФ на Україну та глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію. Також жінка поширювала антиукраїнські дописи російських пропагандистів, закликала до підтримки збройних формувань та російської окупаційної влади, писала коментарі про підтримку дій РФ у регіональних групах соцмережі",  йдеться у повідомленні прокуратури.

Тож Тернопільський міськрайонний суд визнав її винною та засудив до п'ятьох років позбавлення волі за поширення у соцмережах дописів та відео про підтримку дій російських окупантів та окупаційних адміністрацій (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також