У Львові, з язика 2-місячної дівчинки з Тернопільщини видалили кісту

Львівіські лікарі врятували 2-місячне немовля, яке через кісту на язиці два тижні перебувало на апараті штучної вентиляції легень. Через новоутворення дівчинка не могла самостійно дихати. Про це повідомили на сторінці Першого медичного об'єднання Львова у фейсбуці.

"Маленька Вероніка з Тернопільщини, народилася на 37-му тижні вагітності. Спочатку дівчинка була цілком здоровою. А потім почалися проблеми з диханням, тернопільські лікарі спочатку діагностували у дівчинки пневмонію, але лікування не допомагало. Тоді лікарі зробили КТ і виявили, що на корені язика дитини утворилася кіста — розміром 1 см 3 мм, яка поступово росла. У будь-який момент дівчинка могла задихнутися. Потрібно було негайно видаляти пухлину",  йдеться у повідомленні лікарні.

Для виконання операції дитину скерувати до Львівської лікарні Святого Миколая.

"Львівські спеціалісти відразу провели дівчинці бронхоскопію. Лікарям довелося ввести інтубаційну трубку, підключити крихітку до апарату штучної вентиляції легень та ввести у стан медикаментозної коми. Перш ніж виконати термінову операцію з видалення кісти, лікарям довелося провести дитині переливання крові — через низький рівень гемоглобіну",  йдеться у дописі.

Задля порятунку дівчинки спеціалісти Дитячої Лікарні Святого Миколая об’єднали свої зусилля з колегами Лікарні Святого Пантелеймона. Адже це доволі складне втручання, у малесенької дитини відповідно — надто мале операційне поле. Та команда отоларингологів Тетяна Заброварна, Олександр Євгенович та Вікторія Кожемяченко успішно видалили новоутвір та розблокували дихальні шляхи немовляти.




Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також