Асоціація міст України: Місцеве самоврядування вимагає термінової легалізації допомоги ЗСУ

Місцеве самоврядування України, голови територіальних громад вимагають від Верховної Ради термінової легалізації допомоги громад Збройним Силам України. Відповідну петицію про термінове прийняття законопроєкту №9560-1 зареєстрував на сайті Верховної Ради України виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

 

Для чого петиція

Петиція спрямована на надання органам місцевого самоврядування прямого права здійснювати виплати з місцевих бюджетів для допомоги Об’єднаним силам Збройних сил України й передбачає внесення до Порядку денного ХІ сесії, в порядок денний лютого 2024 року проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування з місцевих бюджетів заходів, спрямованих на посилення обороноздатності і безпеки держави».

Зміни до Бюджетного кодексу України потрібні для реалізації змін до проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України».

 

Пряма мова мера Тернополя

Сьогодні місцеве самоврядування активно допомагає Збройним силам України. Однак, після двох років повномасштабного вторгнення, місцеві ради не мають прямого права здійснювати виплати для допомоги ЗСУ. Цю безглузду ситуацію треба виправити. Тому я підтримую ініціативу Асоціації міст України щодо термінової легалізації допомоги від громад нашим Героям-захисникам» - заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

 

Як можна проголосувати

Проголосувати за петицію можна на сайті Верховної Ради України (https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/12082) у відповідності з покроковою інструкцією для реєстрації на сайті щодо голосування (https://auc.org.ua/sites/default/files/pokrokova-instruktsiya-golosuvannya-za-petitsiyu.pdf ).

 



Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також