На Тернопільщині служба зайнятості сприяєтиме військовослужбовцям в пошуку роботу

З початком вторгнення Росії в Україну багато жителів Тернопільщини набули статусу учасників бойових дій. Служба зайнятості допомагає військовослужбовцям влаштовуватися на роботу. Про це повідомили на сайті Тернопільської ОВА.

Служба зайнятості Тернопільщини супроводжує дві програми з надання грантів, які реалізуються в рамках урядового проєкту "єРобота":

1. «Власна справа» - ви можете отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень. Обов’язковою умовою участі в програмі є створення нових робочих місць, які грантоотримувач має створити протягом півроку з дати отримання коштів;

2. для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни впроваджена окрема грантова програма для власного підприємництва:

  • до 250 тисяч гривень  за умови створення одного робочого місця;
  • до 500 тисяч гривень може отримати член родини учасника бойових дій за умови створення двох робочих місць;
  • до мільйона гривень  якщо учасників бойових дій. не менш ніж три роки був зареєстрований як Фізична особа-підприємець і створить чотири і більше нових робочих місць.
Подати заявку на отримання гранту за цими програмами можна через портал "Дія".
"Якщо людина не зареєстрована в службі як безробітна, але має професійно-технічну чи вищу освіту то вона може отримати ваучер на навчання за однією зі 124 професій та спеціальностей і пройти перепідготовку за робітничими професіями або здобути наступний освітній рівень. Ветерани можуть звернутися до центрів зайнятості для отримання допомоги по безробіттю, яка визначається індивідуально", — йдеться у повідомленні.

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також