Псевдопрацівники банку на Тернопільщині ошукали пенсіонера на понад 11 тис. грн

У Чортківському районі 67-річний чоловік втратив понад 11 тисяч гривень після спілкування із псевдопрацівником банку. Про це повідомили на сайті поліції Тернопільської області.

"Як з’ясували в поліції, потерпілий знімав кошти в одному із банкоматів області. В цей момент до нього зателефонував невідомий, який представився працівником банку і запевнив, що банківська карта заявника заблокована. Надалі аферист продиктував послідовність дій, які потрібно виконати, щоб розблокувати банківську карту. Потерпілий без будь-яких сумнівів надав необхідну інформацію та своїми діями надав доступ до особистого рахунку. В результаті, псевдопрацівник банку списав з банківської картки пенсіонера понад 11 тисяч гривень",  йдеться у повідомленні поліції.

За даним фактом поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ст. 190 ККУ (шахрайство).

"Правоохоронці вкотре нагадують мешканцям області не довіряти незнайомцям, які телефонують та представляються працівниками банків. Жодна банківська установа не запитуватиме номер банківського рахунку, термін дії картки та CVV-код",  йдеться у повідомленні поліції.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також