Голова однієї з громад на Тернопільщині відповість за невиконання вимог прокурора

Голову Борсуківської сільської ради притягнули до відповідальності за невиконання законних вимог прокурора. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

Постановою Лановецького районного суду Борсуківського сільського голову притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 185-8 КУпАП (ухилення від виконання законних вимог прокурора) та накладено штраф в розмірі 680 гривень.

"Прокурори встановили, що земельні ділянки під Борсуківським закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів та Борщівським ЗЗСО І-ІІІ ступенів не сформовані та кадастровий номер відсутній і це є порушенням інтересів держави у сфері охорони права дітей на освіту. Кременецькою окружною прокуратурою в порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» скеровано запит голові Борсуківської сільської ради про надання відповідної інформації з метою встановлення підстав для представництва. Позаяк сільський голова безпідставно відмовив у наданні цієї інформації, прокурор склав протокол про адміністративне правопорушення, стосовно посадовця та скерував матеріали до суду",  йдеться на сайті прокуратури.

Лановецький районний суд Борсуківського сільського голову притягнув до адміністративної відповідальності та наклав штраф у розмірі 680 гривень. Постановою Тернопільського апеляційного суду підтверджено законність дій прокурора та рішення суду першої інстанції залишено без змін.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також