У Тернополі під час лікування зубів помер однорічний хлопчик

У Тернополі під час візиту до стоматолога помер однорічний хлопчик. Під час лікування зубів під загальною анестезією хлопчику стало погано і за деякий час він помер. Про це повідомили на сайті поліції Тернопільської області.

"Хлопчика в державну клініку привезла мама, аби прибрати карієс із зубів. Оскільки дитина малесенька, то медики сказали, що такі процедури проводяться лише під загальним наркозом. Для цього вони дали направлення для здачі аналізів. Через півтори години після початку операції в дитини почав падати тиск. Його відвезли в реанімаційне відділення. Проте хлопчика не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини. За даними судово-медичної експертизи, попередня причина смерті - гостра легенево-серцева недостатність", — йдеться у повідомленні поліції.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до ч. 2 ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником). Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура. Триває слідство.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також