Національний банк України ввів в обіг пам’ятну монету «Антонівський міст»

До річниці визволення Херсонщини Національний банк України вводить в обіг нову обігову пам’ятну монету «Антонівський міст». Про це повідомили на сторінці банку ву Фейсбуці.

Монета присвячена найбільш згадуваному в часи російсько-української війни мосту в Україні – одній з трьох ключових переправ через Дніпро в Херсонській області, стратегічно важливому об’єкту для регіону та країни в цілому.

"До річниці визволення Херсонщини від російських окупантів Національний банк України відкарбував монету, яка перебуватиме в обігу і нагадуватиме про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії. Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, російські війська підірвали Антонівський міст, зруйнувавши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на своє відновлення, щоб знову об’єднати правий та лівий береги незалежної України", – наголосив Голова НБУ Андрій Пишний.

За своїми характеристиками обігова пам’ятна монета «Антонівський міст» ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року.

Проте її реверс – тематичний та містить стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро з висоти пташиного польоту, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту.

Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 мільйонів таких обігових пам’ятних монет.

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також