Розпочався збір проєктів з розвитку енергоспроможності територіальних громад

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Секретаріат Енергетичного Співтовариства розпочали збір проєктів з розвитку енергетичної спроможності територіальних громад. Про це повідомили на сторінці Тернопільської ОВА у Фейсбуці.

Проєкти мають відповідати сучасним вимогам енергоефективності, посилювати енергетичну автономію, враховувати найкращі можливі рішення, зокрема ресурсний потенціал територій, закривати актуальні потреби населення з фокусом на підвищення якості послуг.

Пропонується подавати три основних типи проєктних заявок:
  • високий пріоритет. Закупівля енергетичного обладнання з фокусом на використанні відновлюваних джерел енергії та забезпеченні автономної роботи об’єктів соціальної та житлово-комунальної інфраструктури: шкіл, садочків, лікарень, адміністративних та інших будівель, які використовуються, як Пункти незламності, об’єкти водопостачання та водовідведення тощо;
  • середній пріоритет. Реконструкція, капітальний ремонт об'єктів енергогенерації та енергопостачання, з фокусом на автономність та децентралізовану когенерацію у територіальній громаді. Також можна подавати проєкти з підвищення енергоефективності пріоритетних для життя громади об'єктів, окрім приватного сектору;
  • низький пріоритет. Розробка проєктно-кошторисної документації. Йдеться про проєкти енергогенерації з потужним зеленим компонентом.

Останній термін подання проєктних заявок - 27 жовтня.

Форма для подачі проєктних заявок за посиланням:

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також