У Києві відбулася міжнародна конференція щодо екозлочинів Росії в Україні

У Києві відбулася дводенна міжнародна конференція United for Justice. United for Nature щодо екологічних злочинів Росії в Україні. Про це повідомили на сторінці Офісу Генерального прокурора у Фейсбуці.

Головною метою конференції було консолідувати зусилля світової спільноти, аби забезпечити належну оцінку екологічних збитків, спричинених війною, та повну відповідальність Росії за воєнні злочини проти довкілля в Україні.

"Притягнення Росії до відповідальності за шкоду, завдану довкіллю внаслідок війни проти України, є невіддільною складовою нашого шляху до справедливості та миру", – зазначив Генпрокурор Андрій Костін.

Генеральний прокурор констатував, що разом з колегами і партнерами Україна вже досягла помітного прогресу на цьому напрямі.

"Україна стала першою в історії країною, хто розслідує злочини проти природного середовища як воєнні злочини. На міжнародному рівні ми поглиблюємо партнерство з Міжнародним кримінальним судом, Незалежною міжнародною слідчою комісією ООН та іншими інституціями, - пояснив він", - наголосив Генпрокурор.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вчинила 2500 екологічних злочинів.

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також