Готовність української енергетики до зими та графіки відключення світла (відео)

Наскільки тривалими будуть графіки можливих відключень електроенергії для споживачів після поновлення масованих атак Росії на енергетичні об’єкти та готовність української енергетики до зими. Про це повідомили на сторінці НЕК "Укренерго" у Фейсбуці посилаючись на слова голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

"Відключення електроенергії залежить від того, яким може бути дефіцит потужності в системі в цілому. Якщо він буде невеликий, це має бути менше чотирьох годин, якщо дефіцит буде більшим, це може бути чотири години або більше. Це питання не до самих графіків, а яке в нас буде споживання в конкретний день і які будуть спроможності наших електростанцій виробити цю електроенергію", - розповів Володимир Кудрицький.

Він також зазначив, що в цьому році графіки відключень дещо переглянуті.

"Списки споживачів і черговість можливих відключень в цьому році дещо змінені для того, щоб зробити їх більш рівномірними. Вони стали більш рівномірними за рахунок того, що зараз місцева влада має набагато краще забезпечення автономними джерелами живлення, зокрема дизельними генераторами, які можуть живити об'єкти критичної інфраструктури",  йдеться у повідомленні.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також