У Тернополі оборонне відомство взяло під охорону майновий комплекс площею 7 тис м²

Оборонне відомство взяло під охорону майновий комплекс у Тернополі, який  по праву належить державі та має використовуватись в інтересах армії. Про це повідомляє АрміяInform посилаючись на слова начальника Головного управління земель оборони та фондів МО України полковник Борис Закутній.

"Нерухомість тривалий час перебувала у володінні сторонніх користувачів, які вивели її з державної власності, використовуючи злочинну схему приватизації державного майна. У 2008 році не чисті на руку ділки, які на той час були службовими особами у Міноборони, використовуючи довіреність, що втратила чинність, уклали з комерційною структурою договір купівлі-продажу комплексу будівель та споруд в історичному центрі Тернополя. Комплекс мав площу 7 000 м². Після цього «комерсанти» протиправно заволоділи державним майном за ціною удвічі меншою за ринкову",  йдеться у повідомленні.

Принципова позиція Міноборони, залучення Офісу протидії рейдерству Мін’юсту, реєстрація нерухомого майна за МОУ та закріплення його за військовою частиною — дали позитивний результат.  

"Так 2 жовтня 2023 року у взаємодії з місцевими представниками Військової служби правопорядку ЗСУ, Національної поліції України, Головним управлінням земель оборони та фондів здійснено фактичне повернення майна та земельної ділянки площею 2,8 га. Також організовано взяття майнового комплексу під охорону",  йдеться у повідомленні.

Відтепер майно використовується за призначенням, а обставини його незаконного заволодіння досліджуються правоохоронними органами.

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також