На Тернопільщині керівники підприємства "забули" сплатити податки за тютюн

На Тернопільщині судитимуть двох керівників підприємства за ухилилення від сплати податків на понад 32 мільйони гривень. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

Тернопільська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох директорів підприємства через ухилення від сплати податків на загальну суму понад 32 мільйони гривень (ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України).

"За даними слідства, керівники підприємства мали б сплатити митні збори при ввезенні з-за кордону тютюну, але ухилилися від їх сплати. Надалі, під час тривалих судових процесів про стягнення заборгованості, вони перереєстрували все майно на інший суб’єкт господарювання, а підприємство, яке заборгувало сплату митних зборів, ліквідували. В результаті, до державного бюджету не  стягнуто понад 32 мільйони гривень боргу",  йдеться у повідомленні прокуратури.
Кримінальне провадження стосовно двох керівників підприємства скерували до суду, а третього оголосили в розшук, оскільки він на даний час перебуває за кордоном та ухиляється від слідства.

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також