Поліцейський Олег Гудзь з Тернополя розповів про службу на фронті та втрату батька (відео)

У березні 2022 року Олег Гудзь разом з батьком, у складі добровольчого батальйону роти поліції особливого призначення «Тернопіль» перебував у Лисичанську Луганської області. Там російська ракета обірвала життя батька та двох його побратимів. Розповідь поліцейського опублікували на сайті поліції Тернопільської області

Олег Гудзь до лав Національної поліції вступив у 2019 році на посаду поліцейського конвойної служби. Проте ця робота здавалася чоловіку одноманітною і він вирішив змінити її. У 2021 році подав документи на вступ до роти поліції особливого призначення "Тернопіль", де служив його батько.

"У роті служба кардинально відрізнялася: тут було більше патрулів, чергування на блокпостах, реагування на повідомлення про злочини та правопорушення, спілкування з людьми. Тут я відчув себе потрібним, допомагав людям",  говорить поліцейський.

Олег неодноразово їздив у зону проведення ООС. Спочатку у складі добровольчого батальйону "Тернопіль", а згодом - з бійцями зведеного загону. У березні 2022 року, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, на Схід поліцейський поїхав разом із батьком, аби замінити там своїх колег.

"Батько мене відмовляв, щоб я залишився з мамою та братом. Проте я вирішив, що якщо ми служимо разом, то і їхати мусимо разом",  каже Олег.

Дата 27 квітня 2022 року назавжди закарбувалася у пам'яті Олега. Поліцейський того дня ніс службу біля бази, а його батько заступив на сусідню позицію. Почалися масштабні обстріли й за деякий час надійшла інформація, що побратими не можуть вибратися.

"Мій батько і двоє його побратимів були у бліндажі під обстрілами й в один момент туди прилетів снаряд. За деякий час мені повідомив командир підрозділу про те, що батько загинув",  говорить поліцейський.

Смерть тата зробила Олега сильнішим. Він відмовлявся їхати додому, а хотів залишатися на Сході та допомагати побратимам. Проте його підтримки та допомоги у той час потребувала мама, молодший брат та дружина.

"Після похорону мені дали можливість подумати й осмислити все, що трапилося, і вирішити, що робитиму далі. Спочатку мені важко було приймати якісь рішення, але я зрозумів, що хочу служити в поліції та допомагати людям",  говорить Олег.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також