За незаконну вирубку лісу та інші правопорушення судитимуть працівника лісгоспу

За незаконну вирубку лісу, службову недбалість та підроблення документів судитимуть працівника лісгоспу, який завдав збитків довкіллю на майже чотири мільйони гривень. Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної прокуратури.

Спеціалізована екологічна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно помічника лісничого одного із комунальних лісогосподарських підприємств, обвинуваченого у незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки, неналежному виконанні службових обов'язків та службовому підробленні (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 366 КК України).

"За даними слідства, обвинувачений, не маючи дозвільних документів на санітарну вирубку, провів рубку 900 дерев у виділі лісового кварталу лісогосподарського підприємства поблизу с. Волиця Тернопільської області. Крім того, чоловік видавав документи на лісопродукцію, суттєво занизивши її об’єм та вартість та не забезпечив охорону лісу на ввіреній йому ділянці. Протиправними діями помічника лісничого завдана шкода навколишньому середовищу на майжечотири мільйони гривень",  йдеться у повідомленні прокуратури.

Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також