Тернополянам розповіли про основні зміни в реєстрації на "зелену карту". Фото

Як отримати Грін Карту та не потрапити на гачок аферистів про це розповіла віце-консул Сполучених Штатів Америки Емілі Тікенсон. Пані Тікенсон повідомила про основні моменти лотереї, оскільки нещодавно розпочато реєстрацію, в результаті якої можна виграти право на еміграцію до США або, як говорять у народі, «зелену карту».

Реєстраційний період у 2018 році розпочався 3 жовтня і триватиме по 6 листопада. Результати лотереї можна буде перевірити на сайті американського уряду, починаючи з 7 травня 2019 року.

Охочих взяти участь у лотереї закликають робити це самостійно, не вдаючись до допомоги сторонніх осіб, щоб не стати жертвою шахрайства.

Як зазначила віце-консул, є кілька основних моментів на які потрібно звернути увагу при реєстрації на Грін Карту.


— Лотерея "зелена карта" існує тому, що Сполучені Штати Америки — країна різних національностей. Ми намагаємося, щоб до Штатів могли потрапити громадяни з кожної країни світу. Завдяки лотереї ми видаємо 55 тисяч еміграційних віз щороку. Переважна більшість вимог при подачі Грін Карти залишилися такими ж як і були. Лише внесли одну важливу зміну. Якщо ви не включили хоча б одного члена родини в заявку, наприклад, чоловіка, дружину або дитину, ваша заявка буде анульована. Цивільний і церковний шлюби до уваги не беруться. Це дуже важливо, щоб ви вказали в заявці всіх членів сім'ї, — зауважила віце-консул Сполучених Штатів Америки Емілі Тікенсон.

Також Емілі Тікенсон зазначила, що повинна бути одна заявка від одного іменні, якщо їх є більше учасник лотереї анулюється. Бувають випадки, коли шахраї заповнюють кілька анкет від однієї особи. Людей також закликають нікому не повідомляти код підтвердження, який приходить на пошту учасника лотереї після реєстрації.

Як свідчить статистика 5-ть тисяч українців щороку виграють Грін Карту, але виїжджає всього половина учасників лотереї. Коли громадян виграв "зелену карту" він повинен пройти співбесіду, яка коштує 330 доларів та пройти медичний огляд, який вартує 220 доларів.

Додамо, що кілька років тому співробітники головного управління у боротьбі з організованою злочинністю спільно з колегами зі США розкрили масштабну аферу з видачею Green Card. Головний офіс шахраїв діяв у Тернополі.

За даними правоохоронців, учасники групи взяли під свій контроль програму безкоштовної диверсифікаційної візової лотереї Diversity Visa та видурювали в українців гроші, втягували у фінансову кабалу, а інколи й у трудове рабство за кордоном.

Аферисти збирали дані громадян України в основному без їхнього відома. Надалі від імені цих людей спільники заповнювали заявки на участь в лотереї. Щороку, отримуючи імена переможців, вони просто продавали їх виграшний код. При цьому, ціна різнилася від 4,5 до 12 тисяч доларів, залежно від платоспроможності людини. Люди, які мріяли отримати можливість спробувати свої сили за кордоном, змушені були погоджуватися на вимоги шантажистів.








Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також