З Тернопільщини до війська урочисто відправили 47 призовників. Фото

Юнаків області урочисто відправили на службу до Збройних Сил України. Перед виїздом їх благословив священик. За словами військового комісара Леоніда Нечипорука, призовників в зону операції Об'єднаних сил відправляти не будуть.


Сьогодні, 9 жовтня, до війська урочисто відправили 47 хлопців з Тернопільщини.

— Ми розпочинаємо першу урочисту відправку призовників на строкову службу. Відповідно до Указу Президента України цього року до армії призвуть 17 тисяч 960 призовників. З них 9 тисяч 10 чоловік підуть служити до сухопутних військ, а решта призовників до Національної Гвардії та Прикордонної служби. Що стосується Тернопільської області, то ми маємо відправити на службу 510 призовників. Якщо порівняти з весняним призовом, то цього разу на 90 чоловік більше. Служитимуть всі призовники півтора року,  зазначив військовий комісар Леонід Нечипорук.

В загальному з Тернопільської області мають відправити 510 призовників, зокрема 250 поїдуть до Збройних Сил, 260 до інших військових формувань.

Додамо, що Указом Президента України з 10 вересня 2018 року, термін призову на строкову військову службу був збільшений з 2-ох до 3-ох місяців. Тобто тепер призовників будуть призивати в жовтні, листопаді та грудні.






Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також