Роботодавці Тернопільщини віддали працівникам 1,5 млн грн заборгованої платні

Із початку року працівники територіальних органів ДФС України в області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 16 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. У результаті, на 15 підприємствах ліквідовано заборгованість із зарплати в сумі понад 1,5  млн грн.; 4,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб; 11 тис. грн єдиного соціального внеску.

Крім того, проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 105 підприємств, за наслідками якої 104 підприємства погасили заборгованість із зарплати в сумі 2 млн 360 тис. грн.; з податку на доходи фізичних осіб в сумі 1 млн 6,1 тис. грн.; єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 2 млн 79,7 тис. гривень.

Також працівники територіальних органів ДФС області спільно з органами місцевої влади здійснюють контроль за дотриманням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

Так, на цьогорічних засіданнях комісій заслухано керівників 218 підприємств та організацій, на яких зарплата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 205 підприємств підвищили рівень виплати зарплати, а до бюджету надійшло 595,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 735,8 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також проведено роз’яснювальну роботу з аналогічних питань на 504 підприємствах та організаціях області. За результатами вжитих заходів на 483 підприємствах підвищено рівень виплати зарплати. Як наслідок, до бюджету надійшло 5 млн 155,9 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 6 млн 239 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відомості щодо суб’єктів господарської діяльності, які виплачували заробітну плату працівникам нижче за мінімальну, систематично надають головам об’єднаних територіальних громад, сільських селищних та міських рад для вжиття заходів реагування. Про це інформує Головне управління ДФС у Тернопільській області.



Галина Василевич

Опис відсутній


Читайте також