У Кременці через мешканців місто опинилось в димовому тумані. Фото

У Кременці люди почали масово спалювати листя та зілля, через це місто опинилось в димовому тумані. Особливо потерпають від густого смогу діти.

Про те, що вулиці міста задимленні написали у спільноті "Типовий Кременець".


— Головне щоб кожен мешканець був свідомим, що він робить не так, і перед тим як підпалити багаття поблизу будинків, спершу подумав, якщо не про себе,а  про своїх рідних, друзів, сусідів, дітей, людей які мають алергію на дим і просто мешканців які потерпають від смогу, який ви розвели. На фото сьогоднішній вечір вулиць Б.Хмельницького, С.Петлюри, мікрорайони Льотчиків визволителів, Березина, 107-ї Кременецької дивізії, Горбача та інших. Дякуємо усім хто зрозумів дану проблему і більше не буде цього робити.

Зазначимо, що кожен, хто спалює листя - отруює себе і всіх навколо. При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. Разом з димом в повітря вивільняються пестициди, автомобільні вихлопи та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року.

Спалювання рослинних залишків є прямим порушенням законодавства, а саме: ст.50 Конституції України, ст.ст.9, 12 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", ст.16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря", п.п. 3.6.14., 3.7.4. Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, п.п. 3.6., 6.4.2. Правил утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, Закону України "Про благоустрій в населених пунктах".




Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також