У Тернополі збирають кошти на притулок для бездомних тварин

Тернопільські зоозахисники запустили лічильник збору коштів на притулок для бездомних котів і собак. За словами волонтерки Людмили Чеховської, грошові надходження у серпні збільшилися у шість разів.

За словами волонтерів, потреба у притулку для бездомних тварин особливо загострюється в осінньо-зимовий період. Відтак тернопільські зоозохисники вирішили докласти максимальних зусиль, щоб спорудити в обласному центрі притулок.

«Тернопіль – чи не єдиний обласний центр України, де досі немає жодного притулку для тварин. Допомагаючи тваринам – ми допомагаємо людям, але робити це неймовірно важко, а інколи і зовсім неможливо без притулку. Тому просимо не бути байдужими, адже сума збору – це всього лиш вартість одноразового проїзду у маршрутному автобусі усіх жителів Тернополя і важлива саме кількість тернополян, що долучається до доброї ініціативи», – каже волонтерка Людмила Чеховська.

До слова, цими вихідними в обласному центрі відбувся гаражний розпродаж, під час якого продавали різноманітні сувеніри. Виручені кошти спрямують на поточні потреби бездомних тварин, а також спорудження притулку. «Ми вдячні всім, хто приєднався до гаражного розпродажу. Участь кожного дуже важлива, оскільки без підтримки тернополян допомагати безпритульним тваринам було б неможливо», – каже співорганізатор гаражного розпродажу Костянтин Ляпандра.

Благодійний фонд «Вірні друзі» наразі опікується півсотнею безпритульних тварин. Волонтери постійно у пошуку господарів для чотирилапих. Відтак охочих прийняти у дім тварину просять зголошуватися.



Галина Василевич

Опис відсутній


Читайте також