У Тернополі біля вокзалу зникнуть 11 каштанів. Відео

Тривають ремонти на вулиці Чорновола. За словами начальника управління ЖКГ Олега Соколовського, усі роботи обіцяють завершити до Дня міста. До цього часу тут облаштують пішохідну алею та велодоріжку. 

Також звідси заберуть 11 каштанів. Замість них тут висадять червонолисті клени. 

Під час проведення капітального ремонту ми здійснювали заміну мереж водопостачання та теплопостачання, відтак побачили, що коренева система каштанів, які ростуть на Чорновола, надзвичайно потужна і руйнує фундаменти прилеглих будівель, тому питання заміни цих насаджень термінове,  розповів ДОБІ Олег Соколовський.

На заміну старим каштанам висадять так звані урбанізовані або міські дерева, які більш комфортно впишуться у ландшафт такої вузької вулички.

Каштан має ще одну вагому проблему – він не піддається формуванню. Натомість червонолисті клени легко формуються, це дерево можна обрізати, формувати, понижувати крону. У шістдесятих роках, коли їх висаджували, просто не було іншого посадкового матеріалу, та на сьогодні вони вже досягнули своєї вікової межі і ми сміливо можемо замінювати їх на більш сучасні різновиди дерев.




Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також