Тернопіль залишився без гарячої води

З першого серпня комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» тимчасово припинило постачання гарячої води споживачам. Як і раніше пов’язано це із нестачею коштів для закупівлі газу у компанії «Нафтогаз України».

  Для того, щоб постачальник надав дозвіл на використання палива нам не вистачає ще 22 мільйони гривень, – каже Андрій Чумак, директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». – Щомісяця до 20 числа ми маємо оплачувати «Нафтогазу» більше 90 мільйонів гривень. Якщо ж усіх коштів немає, то постачальник не виділяє газ. До необхідної суми нам не вистачило 22 мільйони гривень і «Нафтогаз України» не серпень не виділив нам газ. Утім, вони щодня слідкують за динамікою проплат, і якщо заборгованість населення зменшується, то можуть виділити газ. Якщо до 10 серпня вдасться зібрати ще 22 мільйони, то з 10 серпня відновимо гаряче водопостачання. Не виключено, що гаряча вода з’явиться раніше, якщо ми знайдемо інше рішення, наприклад, позичимо необхідні кошти.

Поточний рівень оплати за послуги комунальному підприємству, як від населення, так і від інших споживачів є високим. Але на жаль, постачальник газу бере до уваги сумарну заборгованість підприємства, яка тягнеться ще з попередніх років. І є споживачі, які винні за послуги «Тернопільміськтеплокомуненерго» десятки тисяч гривень.

Вирішити проблему можна тільки у судовому порядку, але й у суді такі справи розглядають роками. Загалом, зараз заборгованість від населення та по субсидіях становить 68 мільйонів гривень.




Галина Василевич

Опис відсутній


Читайте також