Рятувальники назвали головну причину, чому на Тернопільщині топляться люди

Нагадаємо, на Тернопільському ставі втопився чоловік. Як повідомили в управлінні ДСНС, трагедія сталася близько 19.00 на пляжі «Циганка». Там відпочивала компанія. Після випивки усі пішли купатися, проте вийшли на берег лише двоє.

«Орієнтовно о 19:40 водолази ДСНС виявили тіло загиблого і транспортували його на берег. До прибуття фахівців ДСНС пошуки зниклого здійснювала рятувально-водолазна служба за допомогою рятувального катера. Причини утоплення наразі уточнюють», – повідомила речник ДСНС в області Ірина Крупа.

До слова, від початку року у водоймах області втопилося 29 людей, двоє з них діти. Як наголошують у рятувально-водолазній службі краю: причиною більшості трагедій є розпивання алкоголю біля водойм.

«Категорично заборонено розпивати алкоголь біля водойм. На превеликий жаль, люди не дослухаються до порад, нехтують ними. І маємо наслідки – це трагедії на воді. Останній випадок – цьому підтвердження. Через нехтування правилами безпеки на водоймах, маємо трагедії серед дітей», – відзначив начальник рятувально-водолазної служби області Василь Козак.

Рятувальники вкотре застерігають: не вживати алкогольних напоїв біля водойм, а батьків просять стежити за дотриманням правил безпеки дітьми.



Галина Василевич

Опис відсутній


Читайте також