У Тернополі батьки будуть змушені самостійно фінансувати групи продовженого дня

Сьогодні, 11 липня, на засіданні виконавчого комітету міської ради було розглянуто петицію про допомогу фінансування груп продовженого дня в місті Тернополі. Виконком петицію розглянув, але не підтримав.

За словами міського голови Сергія Надала, фінансування груп продовженого дня   це додаткове навантаження на бюджет міста.

— Держава в загальному відмовилась від фінансування груп продовженого дня, оскільки це велике навантаження на бюджети міст. Така ситуація зараз по всій країні. Цього року, коли почали фінансування закладів освіти. Міністерство освіти разом із Міністерством фінансів свідомо виключили фінансування груп продовженого дня, а також поділ класів на групи. У державі такого існувати немає, оскільки це зайві видатки, — повідомив міський голова Сергій Надал.

На даний час постало питання або групи продовженого дня не будуть існувати взагалі, або будуть існувати лише за кошти батьків.

На засіданні виконавчого комітету Управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради доручили напрацювати комплекс заходів з батьками та батьківськими комітетами, для того, щоб зрозуміти, чи зможуть вони самостійно фінансувати групи продовженого дня.

Читайте також: Тернопільщина: керівники шкіл, які вимагатимуть гроші з батьків першокласників, будуть покарані.


Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також