Оприлюднили список того, що треба брати на пішу прощу в Зарваницю

Молитовник, вервицю, зручне і змінне взуття, а також намет повинні мати з собою учасники пішої прощі до Марійського духовного центру Зарваниця, яка відбудеться 14-15 липня. Цього року організатори не забезпечують прочан ночівлею, а натомість організують наметове містечко.

Як зазначили організатори, піша проща розпочнеться в п'ятницю, 13 липня, о 7 ранку традиційною Літургією в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. А вже о 9 годині колона прочан вирушить з Тернополя до духовного центру.

— Цього року піша проща до Зарваниці приурочена 1030-річчю Хрещення Русі. Зараз вже розпочалася попередня реєстрація прочан, які йдуть більше ніж 10-ть чоловік у групі, меншу групу ми реєструємо одразу на місці. Потім ми будемо формувати більші колони з 30 людей. Такі гурти по 30 чоловік будуть мати особистого священика та молотися з ним до самої Зарваниці. Під час подорожі люди матимуть простір на духовні розмови та час на сповідь. Йтимуть паломники впродовж двох днів, — розповідає отець Орест Павліський.

Всім хто хоче взяти участь у пішій прощі обов'язково взяти:

1.Мати особистий посуд(одноразового не буде);

2.Намет(+ спальник і каримат);

3.Головний убір, зручне взуття та одяг;

4.Вервичка;

5.Легкий рюкзак з всім необхідним;

6.Більший рюкзак з наметом буде перевозитися централізовано.

Також організатори зазначили, що забезпечують усіх паломників харчуванням протягом двох днів. Кожен прочанин отримає на руку браслет за яким можна буде ідентифікувати його особу, — повідомив отець Орест Павліський.

Зазначимо, попередня реєстрація на пішу прощу триває до 10 липня (тільки для організованих груп у складі більше ніж 10 чоловік). Більш детальну інформацію можете знайти тут: https://www.facebook.com/www.tze.org.ua/.

Або зареєструвати за номерами телефонів: Соломія — 0963967042, Наталя — 0968375672







Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також