На Тернопільщині лише 1% особливих дітей навчаються в звичайних школах

Діти з особливими потребами вже незабаром зможуть навчатися у звичайних школах. На Тернопільщині з 1 вересня розпочнуть свою роботу 18 інклюзивно-ресурсних центрів.

Меморандум про долучення Тернопільщини до проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» підписали  Марина Порошенко і голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

У Тернопільській області проживають понад 13 тис. дітей, котрі потребують інклюзивно-освітніх послуг. Тому, як переконані ініціатори проекту, його реалізація дозволить кожній дитині з особливими потребами, враховуючи її індивідуальні здібності та інтереси, здобувати освіту разом зі своїми однолітками у звичайних класах,  повідомляють в ТОДА.

– На втілення цієї ініціативи на нашу область передбачено майже 3 млн. грн, – зазначив Степан Барна. – Крім того, кожна дитина, яка потребує інклюзивних послуг, отримає підтримку з боку держави в еквіваленті 24 тис. грн. на кожен клас. Таким чином, ми впевнені, що станом на 1 вересня 2018 року такою послугою зможемо охопити щонайменше 500 дітей. Ці діти відчують нашу підтримку й турботу, і ми у свою чергу зробимо все для того, щоб вони почувалися комфортно.

До слова, сьогодні на Тернопільщині інклюзивним навчанням охоплено 139 дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у 47 загальноосвітніх закладах.



Галина Василевич

Опис відсутній


Читайте також