Як в Тернополі відзначили День йоги. Фото

З нагоди Дня йоги, що припадає на 21 червня, в Тернопільському державному медичному університеті ім. І.Я Горбачевського, іноземні студенти спільно медитували. 

Міжнародний день йоги відзначається з 2015 року, щорічно 21 червня. Встановлений Генеральною Асамблеєю ООН в 2014-му році. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді звернувся до ООН із пропозицією 21 червня відзначати Міжнародний день йоги, оскільки це найдовший день в році (день літнього сонцестояння) у Північній півкулі і має особливе значення у багатьох частинах світу.


Розпочалось святкування ще з ранку із символічного висадження алеї троянд у дворику навчального закладу. За словами організаторів, ця церемонія має своє особливе значення та повинна виконуватись на світанку та при заході сонця.

Перед основною частиною святкування, охочі прослухали консультацію задля чинайкращого результату спільної медитації.

Директор тернопільського центру духовного розвитку, Марія Гуска зазначає:

  Слово «йога» має різні трактування та розуміння зі сторони суспільства. Багато людей думає, що це якесь відгалуження, що протирічить релігії. Насправді ж, йога дає бачення себе, свого внутрішнього світу. Кожна людина повинна  мати розуміння світу в якому живе. Варто пам’ятати, що ніяка дія йоги не протирічить законам всесвіту.

Після бесіди, всі студенти , що бажали взяти участь в медитації, спільно з організаторами свята, вийшли у дворик ТДМУ та розмістились на зелених газонах в позі « лотоса», адже в цьому також є свій порядок. Між людьми повинна бути відстань на довжину ліктя для того аби зберегти свій власний простір та ауру. Після теоретичної частини приступили й до практики.


В медитації взяли участь більше 40-ка іноземних студентів.

Тут зібрались представники різних національностей : Індії, Пакистану Африки, тощо, адже ціль цього заходу – об’єднати різні народи. Ми сподіваємось, що ця практика переросте в традицію і вже наступного року 21 червня, ми знову зберемось тут у спільній медитації, – зазначає  Марія Гуска.

Опісля спільної медитації всі учасники отримали карточки з передбаченнями та смаколики, приготовлені руками організаторів. 


Наступним кроком, що ознаменує вдале завершення дня буде спільне висадження студентами троянд в парку Національного відродження, що відбудеться при заході сонця. 


Євгенія Єднак

 



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також