Чума свиней на Тернопільщині: як відрізнити заражене м'ясо

З підозрою на вірус “африканської чуми свиней” звернувся до правоохоронців та ветеринарів області житель села Антонівці Шумського району. Чоловік заявив, що на його господарстві в період з 10 по 15 червня загинула свійська тварина – шестимісячне порося. Тушу тварини направили для проведення експертизи в Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Результати виявилися невтішними – у поросяти виявили ДНК вірусу “африканської чуми”.

У зв’язку з даним захворюванням свиней, поліцейські Шумського відділення поліції та місцевим райвідділом управління надзвичайних ситуацій встановлять один стаціонарний пост в селі Антонівці. На території району працюватимуть робочі групи,  а на трикілометровій відстані від зони ураження всіх свиней вилучатимуть та утилізовуватимуть. Усе це робитимуть ветеринари.

Лікувати свиней, заражених африканською чумою, заборонено. Власники, у яких загинули тварини, повинні здаватити їх працівникам ветлабораторій. Самостійно утилізовувати туші заборонено.

Фахівці стверджують, що заразитися “африканською чумою” люди не можуть, а от відрізнити заражену чумою свинину від здорової легко – таке м’ясо має синюшний вигляд і крововиливи.

Тому таке м’ясо на стихійних ринках купувати не варто, наголошують у відділі комунікації поліції Тернопільської області.



Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також