Кіт, який коштує більше 700 доларів, переміг на виставці у Тернополі. Фоторепортаж

З 16 по 17 червня в  Палаці Культури "БЕРЕЗІЛЬ" відбувалась виставка котів «Цвіт Папороті». Представляли своїх улюбленців усі бажаючі, хто зареєструвався. Дуже багато гостей завітало у Тернопіль з інших областей (Київська, Львівська, Хмельницька).

Усі учасники виставки очікували на перемогу, адже за своїми котами доглядали та готувались до змагань, навчали правильної поведінки.

Також було багато відвідувачів, які могли не тільки дивитись на тварин, а й купити домашнього друга.

— Це вже четверта виставка, яку ми із котом відвідуємо. Вже неодноразово перемагали, закривали виставки як чемпіони породи серед юніорів і серед дорослих котів. Мій улюбленець їсть багато, зараз йому півтора роки і він уже важить майже 9 кілограмів. За породою мейн-кун, та хоч він дорогий в утриманні, та все ж таку любов, як він дарує не оцінити, - розповіла ДОБІ тернополянка Ірина Костанзо.


Обирала переможців, експертка із Англії. Вона розглядала кожну тварину, характеризувала та ставила бали. Із шістнадцяти учасників було обрано половину, тобто від восьмого місця визначали переможців та роздавали подарунки. 

Здивуванням для власниці простого домашнього кота стало 6 місце, адже серед  породистих красенів він мало чим виділявся. Але за словами експертки, господарка молодець, що так гарно доглядає за улюбленцем.

Велику увагу експертка звертала на поведінку тварин, їхню грайливість та дружелюбність. А вже призове 1-ше отримав кіт породи мейн-кун (Шотландська висловуха), а 2-ге  скоттиш-фолд.

(1 місце) Ірина Смирнова: « Я дуже рада перемозі, хоча це не перша і думаю не остання. Подорожую різними областями України, а сама приїхали сюди з Київської області, щоб показати свого красивого та спокійного кота, вага якого складає біля восьми кілограмів. Його приблизна ціна 700 доларів, а найдорожчого улюбленця мені були подарували за 2400 євро.

(2 місце) Юлія Шнурова: «Приїхала я з Хмельницького і представляю клуб «Оскар». Займаюсь із свої Шотландським висловухим котом вже 10 років і маю розплідник, тому неодноразово ми були переможцями.


     

Юлія Вітюк



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також