В Тернополі дітей вчили створювати мультфільми та писати казки. Фото

В Тернополі, 16 червня, дітям провели майстер – класи в рамках програми Транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна. Тернопільська область у партнерстві з Львівською, Івано – Франківською, Закарпатською, Рівненською та Волинською областями є учасницею цієї програми вже вдруге.


Наразі триває програма 2014-2020 на яку передбачено 165 млн. євро на фінансування культурної, історичної, природної спадщини та безпеки відкритих кордонів.

— Основна ціль нашої програми – це налагодження контактів між країнами Євросоюзу та країнами сусідами. В нашій ситуації це Польща та Білорусь – розповідає Василь Хім’як, старший експерт представництва програми Транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна.

Сьогодні це презентація проекту « Інвестиція в культуру» в рамках якої в шести областях України було створено медіа – лабораторії, де проводяться різні майстер – класи.

В Тернополі, за словами організаторів, це найбільш різноманітні та насичені тренінги, які зацікавлюють сучасних дітей. Вони мають змогу дізнатися про тонкощі фотографій та відеозйомок, створити власний мультфільм зі стрічки чи написати казку про себе.

— З нагоди святкування 15-ти річчя даної програми, ми проводимо різні майстер-класи в Українському Домі « Перемога» . Тут ми даємо невеличкі уроки з онлайн-анімації , відеозйомки, фотографії, розробки дизайну книжок, запису аудіоказок, тощо. Це лише маленька частина тих майстер-класів, які проходять в ПК « Березіль». Наша основна ціль – зацікавити та ознайомити відвідувачів, – розповідає Оксана Ратушняк, керівник медіа-лабораторії.

Основну функцію на майстер – класах, виконують тренера, професіонали своєї справи. Кожен має свій куточок, де й навчають юних дослідників.

— Моя місія на сьогодні – це навчити дітей відеозйомці: розповісти, що таке камера, штатив, як будувати кадр, показати основні плани, - говорить начальник відділу зі створення відеопродукції Тернопільського обласного КП « Кінодністер», Володимир Малкович – Я вважаю, що це потрібно для нашого молодого покоління, адже в даний момент їм необхідно отримати досвід в медіа-творчості, навчитись бути широкообізнаною людиною в цьому плані.

Євгенія Єднак




Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також